Gandeste-te de doua ori!

Nu suntem la o reuniune a oamenilor viciosi si totusi ma voi prezenta fara sa-mi doresc sa o faci si tu… si totusi ma privesti si dai sa deschizi gura dar te abtii…

Eu sunt o visatoare fara cusur, o piatra neslefuita gasita de vant si ascunsa sub nisipuri miscatoare. Sunt asemenea apei care razbate prin pietre, a argintului viu caruia nu ii pasa peste ce umbre trece si a vantului care se poate transforma dintr-o adiere timida intr-o furtuna si viceversa.

Tu… esti fulgul de nea ce se topeste pe pleoapele mele razvratite, cantecul de leagan pe care-l fredonez ca pe o ruga atunci cand intunericul incearca din rasputeri sa imi ia lumina ochilor, esti secunda pe care o transform in eternitate. Tu faci metaforele din gandurile mele sa paleasca cu un singur zambet.

Noi suntem ireversibili si nu ma joc ca un scolar cu pronumele personal, ci trec spiritele noastre prin sabie si foc. Palim si renastem ca pasarea Phoenix din amintiri plapande, priviri avide si zambete pale. Nu suntem un tot, ci un amalgam de atomi ce graviteaza frenetic in jurul unui pumn de dorinte si temeri.

Ma faci sa levitez deasupra pierzaniei… Ai cules ceata vazduhului sa cosi un cocon in jurul meu si m-ai hranit cu roua sa invat sa cantaresc in talerele mintii cum sa separ binele de rau…

Fugi fulgule de nea, fugi! Noaptea se avanta pe urmele tale in timp ce iti croiesc un drum sigur cu lumina ochilor mei… un drum sigur si plin de peripetii. Tanjesti sa lupti si sa razbesti si totusi, esti pe cale sa te inneci cu dulceata vascoasa a timiditatii. Intinzi mana asemenea unui copil speriat, prins in necrutatoarele nisipuri miscatoare. Te prinzi temator de funia luminoasa a sperantei ca sa te salvezi.

Ma frang in zeci de cioburi si totusi refuzi sa intelegi, sa vezi sau sa asulti susurul lor. Incerci sa le lipesti, sa creezi perfectiunea si sa maschezi haul incomplet ce te macina pe zi ce trece. Incerci sa devii un zeu, sa te joci de-a creatia si totusi nu reusesti… Trecutul te trage inapoi iar prezentul tremura incercand sa te tina pe loc…

Suntem nebuni in mintile noastre intunecate de melancolie si totusi, razbatem sa ajungem la liman asemenea unui ghiocel plapand ce se lupta curajos cu mantaua pamantie a naturii.

Da doavada de curaj fulgule de nea!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s